Pelerinaj in tara sfintilor
Durata: 8 zile, 7 nopti

Descriere pelerinaj

Ziua 1.
Plecare din Bucureşti ora 07:30, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Seres-Salonic. La sosire ne vom inchina la mostele sfintilor protectori ai orasului: Sf Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de mir si ale Sf Ierarh Grigorie Palama. Vom merge apoi la Catedrala Sf Sofia, monument al secolului al VIII, unde sunt adapostite mostele Sf Ierarh Vasile Marturisitorul si la manastirea Sf Cuvioase Teodora, unde ne inchinam la Sfintele ei moaste si la ale Cuvioasului David de Tesalonic.Cazarea se face la hotelul Egnatia/Aigeon *** in centru orasului.

 Ziua 2.

Dimineaţa la ora 07:30 mic-dejun. Se va pleca spre portul Ouranopolis unde ne vom imbarca in vaporul de croaziera spre  Sf Munte Athos. Vom vedea, de la o distanta de aprx 500m,  manastiriile situate in apropierea marii, cum ar fi : Manastirea Dochiariu, Manastirea Xenofontos, Manastirea Xiropotamou, Manastirea Sf Pantelimon (Rusikon), Manastirea Simonos Petras, Manastirea Grigoriou, Manastirea Sf Pavel, Manastirea Dionysiou si schitul Sf Ana. La intoarcere, vom merge la Manastirea Souroti pentru a ne ruga la Mormantul Sf Cuvios Paisie Aghioritul si a ne inchina la o particica din moastele Sf Cuvios Arsenie Kapadocianul (nasul Sf Paisie), urmand sa ne indreptam spre Kalambaka si sa ne cazam.

 Ziua 3.

Mic dejun la ora 08:00.  Vom vizita doua manastiri din complexul monahal  Meteora : Metamorfoseos si Varlaam sau  Sf Stefan (unde este capul Sf Mucenic Haralambie)  si Manastirea Sf Mare Mucenice Varvara (Rusanou).  Dupa aceea, ne oprim la un atelier de icoane bizantine, carti, obiecte bisericesti, suveniruri, etc. Acolo turistii vor fi intampinati cu suc/rahat, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola.  

Dupa masa de pranz vom merge la Manastirea Kato Xenia unde se afla o parte din Braul Maicii Domnului si icoana facatoare de minuni a Maici Domnului Straina ( Xenia).

Vom trece cu ferry-boat-ul  in insula Evia. Ne cazam la Edipsos.

 Ziua 4.

Mic dejun la ora 08:00. Ne indreptam catre Manastirea Sf Cuvios David – copilul Inaintemergatorului, unde ne vom inchina la Sf moaste si la icoana facatoare de minuni a Sf Cuvios David precum si la mormantul si  chilia Sf Cuvios Iacob Tsaliki. Vom pleca apoi la biserica Sf Ioan Rusu unde ne vom inchina la Sfintele lui moaste. Dupa masa de pranz, vom merge la manastirea Panaghia Makrymallis si ne vom ruga la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, la capul Sf Ierarh Parthenie si la o parte din capul Sf Mare Mucenice Paraskevi. Ne vom deplasa apoi spre ctitoria Sf Cuvios Porfirie de la Milesi. Ne cazam la Atena.

 Ziua 5.

Mic dejun la ora 08:00.  Facem tur de oras al Atenei: Acropole, Muzeul Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostol Pavel atenienii), Arcul lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, casa Parlamentului, Monumentul Soldatului Necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala, Monastiraki si Plaka (orasul vechi). In Catedrala Arhiepisopala a Atenei se afla Sf moaste ale Sf Cuvioasei Filothea Ateniana si ale Sf Patriarh Grigorie al V al Constantinopolului la care ne vom inchina.

Dupa masa de pranz, vom merge in Nea Makri, pe Colina Neprihanitilor, unde se afla Manastirea Bunei Vestiri cu moastele intregi ale Sf Mare Mucenic Efrem cel Nou. Ne indreptam apoi spre portul Pireu de unde vom lua ferry-boat-ul spre insula Eghina unde ne vom caza.

 Ziua 6.
Dimineata, mic dejun. La ora 08:00 plecam spre Manastirea Sf Ierarh Nectarie. Vom merge mai intai in incinta veche a manastirii, construita de catre Sf Nectarie, ne vom ruga in biserica in care a slujit, in chilia in care a locuit si in biserica care adaposteste capul Sfintului si o mica parte din mostele lui. Vom cobori apoi la biserica noua cu o capacitatea de 9.000 de oameni si vom merge in paraclisul Sfintului unde se afla racla cu mana lui. Ne vom deplasa apoi la Manastirea Sf Mare Mucenice Ekaterina unde ne vom inchina la mai multe sfinte moaste si la icoana facatoare de minuni a Sf Ierarh Spiridon.

Dupa aceea, ne vom imbarca pe ferry-boat-ul catre Pireu, ne vom deplasa spre orasul Patras spre a ne inchina la o parte din capul Sf Apostol Andrei si o bucata din crucea lui, care se afla in cea mai mare biserica a Greciei la aceasta ora. Ne deplasam spre portul Igoumenitsa, trecand marea pe podul Rio-Antirio si strabatand cea mai noua artera a Greciei, autostrada Ionia Odos. Ne imbarcam in ferry-boat si trecem in insula Corfu unde ne cazam.

 Ziua 7

Dupa micul dejun de la ora 08:00, ne vom duce la biserica Sf Ierarh Spiridon, ocrotitorul insulei, unde ne vom inchina la sfintele lui moaste. Strabatant  strazile inguste ale vechiul oras, vom ajunge la Biserica Mitropolitana care adaposteste Sfintele moaste intregi ale Sf Imparatese Teodora a Bizantului. Vom merge apoi in cel mai frumos loc al insulei: la Paleokastritsa si vom vizita manastirea de secol XV, in care se afla doua icoane facatoare de minuni ale Maicii Domnului. Vom face apoi turul panoramic al orasului vechi. Urmeaza timp liber pentru masa si cumparaturi. Dupa amiaza ne imbarcam pe ferry-boat-ul  catre Igoumenitsa, indreptandu-ne spre orasul Veria unde ne vom caza.

 Ziua 8

Dupa micul dejun de la ora 08:00, ne vom duce la Catedrala orasului si ne vom inchina la moastele Sf Cuvios Antonie vindecator de boli mintale, vom vizita Biserica Mitropolitana unde se afla o mica parte din moastele Sf Apostol Pavel, vom vizita biserica bizantina inchinata Sf Cuvios Patapie, una din cele mai vechi biserici ale Greciei , ne vom opri la locul in care a poposit Sf Apostol Pavel in Veria si vom merge la Manastirea Panaghia Dovra in care ne vom inchina la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si la o particica din moastele Sf Ierarh Luca – medicul din Crimea. Ne vom deplasa apoi la Manastirea Panaghia Soumela ce adaposteste  icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului adusa din Pontul Euxin si atribuita Sf Apostol si Evanghelistul Luca, loc de mare pelerinaj al Greciei.

In jur de ora 18:00, plecam spre Bucuresti pe ruta Veria-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-Ruse-Giurgiu-Bucuresti. In cursul noptii, sosim in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

Mai mult

Descriere servicii

Preţul include:

transport cu autocar 2-3* aer condiţionat.

7 cazări cu mic dejun, in camere duble, în hotel  3*  

biletele de ferry-boat dus-intors.

insoţitor de grup (cunoscător de limba română si greacă)

 

Preţul NU include:

asigurare medicală de călătorie (optionala).

intrările la muzee, obiectivele turistice si vaporase.

 

Alte mentiuni:

Supliment :

supliment camera single 160 € pers/sejur.

 

Reduceri :

Primul copil, intre 2-12 ani, sta in aceeasi camera cu 2 platitori -40 euro/pers.

Al 3-lea adult sta in aceeasi camera cu 2 platitori  -30 euro/pers.

 

Note informative:

In locurile in care se ajunge in duminici si sarbatori dimineata, se va participa intai la Sf Liturghie si apoi se va lua micul dejun.

La vizite in manastiri este obligatorie tinuta decenta si imbracamintea cu rochie sau fusta a        femeilor si nu cu pantaloni.

 

Pachete
de vacanta care te-ar putea interesa
Vezi pret
Durata:3 zile, 2 nopti
de la 230€
184
-20%
din cazare Early Booking
Vezi pret
Durata:4 zile, 3 nopti
de la 115€
92
-20%
din cazare Early Booking
Blog
Citeste cele mai interesante articole despre vacanta ta perfecta