Pelerinaj in Israel 5 nopti - 6 zile
Durata: 6 zile, 5 nopti

Descriere pelerinaj

          ZIUA 1: BUCURESTI – BETHLEEM

Intalnire la Aeroportul International Otopeni “Henri Coanda” la ora 08:00  cu insotitorul de grup/Tour Leader. Imbarcare cursa El Al: Bucuresti 10:50 – Tel Aviv 13:25. Transfer de la autocar la aeroportul “Ben Gourion”/Te Aviv—Ierusalim-Bethleem. Cina si cazare la Hotel Shepherd ctg.”turist” (sau similar) in Bethleem.

 

ZIUA 2: BETHLEEM – IERUSALIM

Mic dejun. Bethleem, vizitarea Bisericii Ortodoxe a Nativitatii si a Criptei  “unde Dumnezeu S-a facut Om”, pentru mantuirea noastra (aici se afla o icoana a Maicii Domnului ”Aparatoarea Betleheemului”, facatoare de minuni). Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina,  Vizita la Ein Karem, “patria Sfantului Ioan Botezatorul”. Vizitarea Bisericii si a Criptei in care s-a nascut “cel mai mare om nascut dintr-o femeie”. Intoarcere la Ierusalim, vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul - Cina cea de taina, Mormantul Marelui Rege David. Vizita la Zidul Plangerii. Cina si cazare hotel in Bethleem.

 

          ZIUA 3: IERUSALIM 

Mic dejun. Deplasare la Ierusalim. Incepem Pelerinajul nostru (pe jos ) cu Muntele Maslinilor; vizita la Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flavit (Domnul a plans), Biserica Natiunilor (Agoniei) cu Gradina Ghetsimani. In continuare,  Biserica Mormantului Maicii Domnului si Pestera Getsimani. Vom intra in cetate prin Poarta Sfantului Stefan (Poarta Leilor). Vizitarea casei in care a locuit Maria in Cetatea Antonia. Parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Statii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, Piatra Ungerii, vizitarea Paracliselor Sfinte. Incheiem ziua aprinzand o lumanare la Biserica Romaneasca din Ierusalim. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

 

          ZIUA 4: IERUSALIM  – JERIHON – MAREA MOARTA – NAZARET

Mic dejun. Deplasare Bethleem – Ierusalim – Marea Moarta. Intrare in orasul Jerihon – cel mai vechi oras din lume. Vizita la Biserica Greco–Ortodoxa unde se afla “Dudul lui Zacheu” si Biserica si Caminul Romanesc de la Jerihon. Privire asupra Muntelui Carantania si Manastirii Sfantului Gheorghe, unde Mantuitorul a fost ispitit de diavol. Coboram spre Marea Moarta (-400 m), cea mai joasa mare de pe glob si vom ajunge la Qumran (vechiul centru al Esenienilor). Scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice si la restaurant cu autoservire. Scurta pauza de 35 minute la  Marea Moarta. Continuam spre Galileea (in nordul Israelului), urcand pe Valea Iordanului. OFERTA: Yardenit – vizita la locul amenajat al Botezului.

 Cina si cazarea la Hotel Rimonim Nazaret, ctg. 4* (similar) in Nazaret/Tiberias.

 ZIUA 5: NAZARET – CAANA GALILEII – CAPERNAUM

Mic dejun. Nazaret. Vizitarea Bisericii Ortodoxe “Sfantul Gavril” cu Izvorul Mariei-pictata de fratii Morosanu in anul 1077, si a Bisericii

catolice “Buna Vestire”, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Deplasare la Caana, vizita la biserica greaca  aflata pe locul casei lui Simion Cananitul, unde a avut loc prima minune din Galileea, transformarea apei in vin. Capernaum, oras denumit si ”Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sfantului Petru. Tabha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti. Muntele Fericirilor, vizitarea Bisericii.  Cina si cazare la hotel in Nazaret/Tiberias.

   ZIUA 6: NAZARET – MUNTELE TABOR – HAIFA – TEL AVIV.

Mic dejun. Parasim orasul Nazaret si ne indreptam spre Muntele Tabor – vizitarea bisericii grecesti aflate pe locul “Schimbarii la Fata”. Transfer cu microbuze arabe (10 EURO/persoana, se achita la Agentie) la Haifa, splendid oras-port la Mediterana, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai cu gradinile pe terase, etajate. Vizitarea Bisericii Stela Maris (Steaua Marii) cu grota Sfantului Prooroc Ilie Tezviteanul. Parasim Haifa si ne indreptam, pe langa coasta Mediteranei, spre Tel Aviv. Continuam spre Aeroportul International Ben Gurion. Imbarcare cursa EL AL: Tel Aviv 17:40 - Bucuresti 20:25.

 

Mai mult

Descriere servicii

Preţul include:
  • Transport avion Compania El Al, Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
  • Asistenta (Tel Aviv) in aeroport la sosire;
  • 5 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun si cina) in hoteluri categoria ”turist”echivalent:3*sup.-4*: 3 nopti in Bethleem, 2 nopti in Nazaret/Tiberias;
  • Transport autocar modern (a/c) pentru executarea programului;
  • Intrari la obiectivele precizate in program;
  • Ghid local – vorbitor de limba romana la principalele obiective din Bethleem si Ierusalim (Via Dolorosa);

        Insotitor de grup roman/Tour Leader

Preţul NU include:
  • Taxele de aeroport : 55 EURO/persoana (pot suferi modificari), se achita la agentie,
  • Transfer taxi/microbuz Muntele Tabor: 10 EURO/persoana, se achita la agentie
  • Tips” (bacsisuri) se practica in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 EURO/persoana (pentru ghizi locali, soferi, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
  • Asigurarea medicala: asigurarea storno este optionala, dar recomandata .

 

Alte mentiuni:

 Supliment grup 35-39 persoane: 25 EURO/persoana Supliment grup 29-34  persoane: 40 EURO/persoana.

Pentru un numar mai mic de 29 participanti, pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

 

Pachete
de vacanta care te-ar putea interesa
Vezi pret
Durata:3 zile, 2 nopti
de la 230€
184
-20%
din cazare Early Booking
Vezi pret
Durata:4 zile, 3 nopti
de la 115€
92
-20%
din cazare Early Booking
Blog
Citeste cele mai interesante articole despre vacanta ta perfecta