CipruCipru este o insulă în nord-estul Mării Mediterane, care se află la sud de Turcia, la nord de Egipt, și la est de Grecia. Este a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, deși mult mai mică decât Sicilia și Sardinia, Cipru are o suprafata de 3584 mile pătrate și o lățime de la nord la sud, de 60 de mile. Din insulă se poate observa Siria și Asia Mică.

Provincia Romană Cipru a fost un loc-cheie pentru funcții importante politice și religioase. A fost, de asemenea, o bază strategică pentru comerțul în Marea Mediterană. Teritoriile sale fiind ocupate constant, de-a lungul istoriei de catre mai multe imperii cum ar fi Imperiu AsirianImperiul EgipteanImperiul Macedonean, și în special cel Imperiul RomanCipru a fost anexată de către romani în 58 î.Hr., până la 22 î.Hr. atunci când Cipru a devenit o provincie oficial senatorială, controlul asupra insulei a fluctuat între romani și Imperiul lui Ptolemeu (Karageorghis 177). Până la Bătălia de la Actium din 31 î.Hr. a Imperiului Bizantin, iar de atunci Cipru a fost controlat de către romani. Și din anu 293 d.Hr., Cipru a devenit oficial parte a Imperiului Roman de Răsărit.

Sub conducerea romană, Cipru a fost împărțit în patru districte principale, Salamina, Pafos, Amathous, și Lapethos. Pafos a fost capitala a insulei de-a lungul perioadei romane până când Salamina a fost reînfiintata ca Constantia în 346 d.Hr. Geograful Ptolemeu a înregistrat următoarele orașe romane: PafosSalamisAmathousLapethosKitionKourionArsinoeKyreniaChytriKarpasiaSoli și Tamassos, precum și unele orașe mai mici, împrăștiate de-a lungul insulei.

Dovada de control Roman pentru Cipru se bazează în primul rând pe descoperiri arheologice și epigrafie. Deoarece dovezile literare existente sunt insuficiente și textle care care ar ajuta să se fundamenteze cunoștințele noastre sunt foarte rare.

Pentru cei care doresc să se relaxeze într-o destinație cochetă dar și exotică și deloc îndepărtată, Cipru este destinaţia perfectă!

Cipru poate fi o ţară mică, dar este o insulă mare – de fapt, a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia şi Sardinia. Este o insulă binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an, unde temperatura scade în lunile de iarnă până la doar 17 grade. Pentru cei care doresc să se relaxeze, dar să se şi distreze, Cipru este destinaţia perfectă pentru vacanţă! Şi pe drept cuvânt este considerată bijuteria Mării Mediterane, ea fiind o insulă de o fumuseţe naturală captivantă, dată de varietatea priveliştilor – de la spectaculoasele păduri de brazi ale ţinuturilor muntoase, care formează „inima verde a Ciprului”, pănă la minunatele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării Mediterane.

Istoria este prezentă aici încă de pe vremea zeilor, de când se spune ca zeiţa Afrodita s-a născut pe aceste meleaguri, iar perşii, grecii, egiptenii, romanii şi englezii, şi-au lăsat amprenta în cultura şi arhitectura cipriotă, precum şi în arta culinară.

 Temple greceşti, ruine romane, biserici bizantine, castele cruciate şi hoteluri moderne cu servicii ireproşabile sunt motive plăcute pentru a alege, ca destinaţie de vacanţă, insula Cipru.