Atena-AtticaAttica este una din cele 13 regiuni ale Greciei, fiind subdivizată în 4 prefecturi: Atena, Pireu, Attica de Est și Attica de Vest. Capitala provinciei și a Greciei este orașul Atena.

Capitala Atena, inima si centrul istoric, este principalul punct de atractie, pentru ca turistii isi pot face concediul pe coasta de sud-est, pot vizita Acropole, muzeele si siturile arheologice din oras, pot vizita portul Pireu, destul de vechi, insa atractiv. In Atena s-au nascut democratia si filosofia, stiinta, arta si literatura. Ofera o imagine completa asupra istoriei lumii si a originilor umanitatii.

In regiunea Attica, se poate vizita si insula Spetses, cu plaje superbe, curate, inconjurate de pini, perfecta pentru un week-end la plaja. Mai mult, in zona exista si o regiune impadurita, foarte frumoasa, Vouliagmei, cu peninsule mai mici, cu plaje deosebite, unde sunt zone numai bune de inot si cu facilitati pentru practicarea de sporturi nautice, dar si cu cele mai frumoase hoteluri din regiune: hoteluri de lux de 5 sau 4 stele, centre SPA luxoase, piscine mari, cele mai bune plaje private si bungalouri de lux, restaurante gourmet.

In sudul regiunii Attica este situat orasul Voula, pe coasta Golfului Saronic, cu numeroase atractii naturale si tot in partea de sud se afla si orasul Palaio Faliro, unde atmosfera este mult mai calda si mai linistita. In insulele Saronic, Arhipelagul din Grecia, se pot relaxa si bronza turistii, ajungand acolo cu feribotul din Pireu si din Peloponez.

Una din cele mai frumoase plaje de pe insula, plaja Plaka, are nisipul fin si apele line si foarte calme.

In Attica, dupa vizitarea regiunii, turistii pot vizita vestigiile antice, pot retrai momentele din Legendele Olimpului, pot face plimbari prin cartierele Thissio sau Monastiraki cu cladiri superbe, pot asista la spectacole de teatru antic, pot vizita Muzeul National Arheologic, Muzeul Acropole sau Benaki sau pot savura o mancare traditionala delicioasa si o cafea fina in una dintre cafenelele si restaurantele cu specific grecesc.

Pentru a vizualiza oferta noastra din regiune Attica apasati aici.