Turul Clasic al Greciei
Durata: 7 zile, 5 nopti

Descriere circuit

Turul clasic al Greciei- Autocar 7 zile                        

Ziua1.
Plecare din Bucureşti la ora 07:30, pe ruta Bucureşti- Giurgiu- Ruse- Pleven- Sofia- Promahonas-Seres- Salonic. Cazare in hotel de 3 stele in zona Pieria.

Ziua 2.

Mic-dejun. Plecare  ora 08:30 catre Atena. Cazare la Hotel Athens One 4* (sau similar in centrul Atenei). Dupa amiaza libera.

Ziua 3.

 Mic dejun. Ora 09:00 plecare pentru tur de oras Atena, Acropole, Muzeul  Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostolul Pavel atenienii), Arcul lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, Parlamentul, Monumentul soldatului necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala Ortodoxa, Monastiraki si Plaka (orasul vechi), cu ghid grec autorizat vorbitor de limba romana. Timp liber pt masa.

Ziua 4.
Dimineata, micul dejun la hotel. Excursia optionala croaziera de o zi  in insule Poros Hydra si Eghina.

 

Ziua 5.

Dimineata, mic dejun la hotel.  Ora 08:30 plecare catre excursia  excursie la  Peloponez. Se vor vizita muzeul si Teatrul Antic de la Epidavros (renumit pentru acustica sa impresionanta), ruinele palatului si mormintele dinastiei Atrizilor (mormantul lui Agamemnon) din Mycenae. In continuare, vom opri pentru masa intr-un sat pitoresc si vom vizita o livada de portocale. In continuare vom vizita Nafplion, fosta capitala a Greciei si capitala istorica a regiunii Peloponez. Nafplio este unul dintre cele mai frumoase si romantice orase din Grecia. Construit pe o panta a unei mici peninsule marginite de golful Argolic, aparat de impunatoarele fortificatii  dominat de Castelul Palamidi este așezat pe o colină stâncoasă de unde vei avea o priveliște memorabilă spre Golful Argos.   Nafplio este un oras pe care nu trebuie sa il ocoliti sub nicio forma. Are o multime de obiective turistice, cladiri fermecatoare medievale, ziduri de aparare stravechi, castele medievale si nu numai.

Veti face impreuna cu insotitorul de grup, un tur al orasului,  timp in care veti vedea cele mai frumoase locuri si veti afla multe informatii noi.

Seara intorcem in Atena si cazare la Hotel.

Ziua 6.
Dimineata,  mic dejun la hotel. Ora 08:30 plecare spre Kalambaka (traversand canalul lui Corinth,Lamia, Larisa). Vizitarea unei manastiri din complexul monahal Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam) si a unui atelier de pictura a icoanelor bizantine. Seara cazare Hotel de 3 stele in zona Pieria.

 Ziua7  
Dimineata, mic dejun la hotel. Plecare ora 08:30 pentru tur de oras panoramic Salonic, Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama, bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous, Turnul Alb, Muzeul de Arheologie si vizita in  orasul vechi (Ladadika).

Timp liber pentru masa si cumparaturi.

In jur de ora 16:00, plecarea spre Bucuresti pe ruta Salonic-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-Ruse-Giurgiu-Bucuresti. Seara, sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

Mai mult

Descriere servicii

Preţul include:
 • Transport cu autocar clasificat cu aer condiţionat.
 • 2 cazari cu mic dejun la hotel de 3 stele cu mic dejun in zona Pieria
 • 3 cazari in hotel Athens One 4* (sau similar) in Atena cu mic dejun
 • Turul oraselor Atena si Salonic.
 • Excursie de o zi la Peloponez.
 • Vizita la complexul monahal din Meteora.
 • Ghid grec autorizat vorbitor de limba romana in Atena.
 • Însoţitor de grup.

 

Preţul NU include:
 • Asigurare medicală de călătorie (optionala)
 • Intrările la muzee, obiectivele turistice si vaporase.
 • Supliment de camera SGL 150 euro.
 • Τaxa guvernamentala de sedere, 1,5 sau 3  euro/camera/zi, se plateste direct la receptia hotelului.
Alte mentiuni:

Grup minimum 40 de participanti

 
Pachete
de vacanta care te-ar putea interesa
Vezi pret
Durata:7 zile, 7 nopti
de la 365€
329
-10%
din cazare Early Booking
Vezi pret
Durata:7 zile, 6 nopti
de la 255€
230
-10%
din cazare Oferta Speciala
Blog
Citeste cele mai interesante articole despre vacanta ta perfecta