Paste 2020 in insula Creta si turul clasic al Greciei
Durata: 10 zile, 9 nopti

Descriere circuit

Ziua1.
Plecare din Bucureşti ora 07:30, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Seres-Salonic. Cazare hotel de 3 stele in zona Pieria.

Ziua 2.

Dimineaţa mic-dejun plecare  ora 08:30 catre Atena. Tur de oras Atena, Acropole, Muzeul  Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostol Pavel atenienii), Arc lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, casa Parlamentului, monumentul soldatului necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro,Catedrala, Monastiraki si Plaka (orasul vechi), cu ghid grec autorizat vorbitor de limba romana.

Ora 16:00 Timp liber pentru masa si cumparaturi.

Ora 18:30 Plecare spre portul Pireu si  imbarcare pe ferry-boat , cu destinatia Creta, port Heraklion. Cazare pe ferry boat,  in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).

Ziua 3.

Sosire in orele 07:00 in portul Heraklion din Creta, debarcare si transfer la cea mai faimoasa statiune a insulei: Hersonissos, la o distanta de 25 km. Cazare la Hotel Heronisos de 3 stele in inima statiuni. Optional, excursie  tur de oras Heraklion, castel si portul Venetian, fantana de Morosini, Catedrala de Sf Titus (ucenic al apostolul Pavel, fondatorul  bisericii Cretei), vizita la situl arheologic din Knossos - Palatul Regele Minos si Muzeu de Arheologie din Heraklion. Timp liber pentru masa si cumparaturi la Heraklion.

Seara, revenim in Hersonissos si ne deplasam pentru slujba de Inviere la biserica Sf. Paraschiva construita intr-o grota la port din Hersonissos, in apropiere hotelului (100 m).

Urmeaza un spectacol de petarde si artificii.  Dupa slujba de Inviere, revenim la hotel si servim cina festiva cu oua rosii si maghiritsa (ciorba traditionala de Paste).
Hristos A Inviat!

 

Ziua4.
Dimineata, intre orele 08:00-10:00, micul dejun la hotel. Timp liber pentru plaja sau descoperirea statiunii Hersonissos, plina de magazine pentru orice fel de cumparaturi. La pranz, masa festiva traditionala si  petrecerea cu program folcloric cu muzica si dans.

 

Ziua 5.

Dimineata, mic dejun la hotel. . Ora 09:00, excursie optionala la Agios Nikolaos – Elounda- Spinalonga, si Platoul Lasiti, Pestera lui Zeus. 

Seara rintoarcere in Hersonissos

Ziua 6.
Dimineata,  mic dejun la hotel. Ora 09:00, optional Creta de vest, Fodele (sat natal lui El Greco) – Manastirea de Arcadi - Rethymno si  Chania (orasele medievale Venetiane). Seara rintoarcere in Hersonissos. Cina si cazare.

Ziua7  7.
Dimineata, mic dejun la hotel. Seara, optional seara Cretana, la sat traditional “Vechiul Hersonissos” la o taverna cu mancarea traditionala cretana si program folcloric cu muzica si dans din Creta.

Ziua 8.

Dimineata mic dejun. Timp liber pentru plaja si cumparaturi.Seara plecare din hotel spre  portul Heraklion si imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Pireu. Cazare in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).

Ziua 9.

Dimineata, orele 6:30-7:00, sosire in portul Pireu si debarcare. Plecare din Pireu catre Kalambaka-Meteora. Vizitarea unei manastiri din complexul monahal Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam).  Dupa ne oprim la un magazin de icoane Byzantine, carti, obiecte bisericesti, suveniruri, haine de blana etc. Acolo turistii vor fi intampinati cu suc/rahat, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola. Plecare catre Salonic.

Cazare la  Salonic. (Hotel Egnatia/Aegeon ***).

Ziua 10.
Dimineata, mic dejun. Ora 08:30, tur de oras panoramic Salonic, Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama,bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous, Turnul Alb,Muzeu de Arheologie si vizita  orasului vechi (Ladadika).

Timp liber pentru masa si cumparaturi.

In jur de ora 19:00, plecarea spre Bucuresti pe ruta Salonic-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-Ruse-Giurgiu-Bucuresti. Seara, sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale.

 

 

Mai mult

Descriere servicii

Preţul include:

⦁ Transport cu autocar 2-3* Aer Conditionat.
⦁ Bilet de ferry-boat (dus –intors).

   1 cazare cu mic dejun Hotel de 3 stele in zona Pieria

⦁ 1 cazare cu mic dejun în hotel Egnatia/Aegeon 3* sau similar – Salonic
⦁ 5 cazari in Hersonisos Hotel Heronisos de 3 stele cu demi-pensiune
⦁ Tur oras Atenei si Salonic.
⦁ Vizita complexul monahal din Meteora.
Ghid Grec autorizat vorbitor de limba Romana in Atena si in Palatul din Knossos Creta.
⦁ Insotitor de grup.

Preţul NU include:

⦁ Masa si cina festiva de Paste 50 €/ pers
⦁ Asigurare medicala de calatorie (optionala)
⦁ Intrarile la muzee, obiectivele turistice si vaporase.
⦁ excursiile optionale din Creta.
Tur oras Heraklion – Knossos - Muzeu de Arheologie, 40 euro/pers.
Creta de vest Rethymno ( Manastirea de Arcadi),Chania. 55 euro/pers
Agios Nikolaos – Elounda- Spinalonga, si Platoul Lasiti, Pestera lui Zeus. 45 euro/pers
Seara Cretana, la o taverna cu mancarea traditionala Cretana
(sint incluse si bauturii), si program folcloric cu muzica si dansuri din Creta. 40 euro/pers.

Alte mentiuni:

Supliment :

  • cabina de 4 pers la vapor +85 euro/pers.(dus-intors)
  • cabina de 2 pers la vapor +105 euro/pers.(dus-intors)
  • Supliment camera single 160 € 
  • Supliment pt cina de Inviere si dejun de Paste +50 euro/pers

Reduceri :
Primul copil, intre 2-12 ani, sta in aceeasi camera cu 2 platitori -40 euro/pers.
Al 3-lea adult, sta in aceeasi camera cu 2 platitori -30 euro/pers.

Descriere hotel

Hotel Heronissos este la 2 minute pe jos față de plajă. Hotelul de 3 stele Heronissos, este situat la numai 50 de metri de plaja de nisip din Hersonissos şi oferă o piscină în aer liber, înconjurată de o grădină bine îngrijită. Acesta are un restaurant modern decorat și un bar la piscină. În zonele publice se oferă acces Wi-Fi gratuit.

Toate camerele sunt dotate cu aer condiționat şi se deschid spre un balcon privat, cu vedere la piscină sau la munte, iar unele au vedere la Marea Cretei. Acestea sunt luminoase și spațioase şi includ o zonă de relaxare, echipată cu un TV cu canale prin satelit și un minifrigider. Baia este dotată cu o cabină de duș și un uscător de păr.

Hotelul Heronissos oferă 129 camere duble standard, cu  pat dublu sau cu două paturi twin.

Fiecare cameră oferă o baie privată cu o cadă sau duș, iar balcoanele mobilate sunt disponibile pentru toate camerele noastre pentru a vă ajuta să vă relaxați. Unele camere pot găzdui o a treia persoană pe un pat suplimentar.

Pachete
de vacanta care te-ar putea interesa
Vezi pret
Durata:5 zile, 4 nopti
de la 274€
192
-30%
din cazare Early Booking
Vezi pret
Durata:7 zile, 7 nopti
de la 373€
298
-20%
din cazare Early Booking
Blog
Citeste cele mai interesante articole despre vacanta ta perfecta