Insula Creta si turul Greciei de primavara
Durata: 11 zile, 9 nopti

Descriere circuit

Ziua 1. Plecare din Bucureşti ora 17:30, pe ruta Bucureşti-Giurgiu-Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-SeresSalonic-Larisa-Lamia-Atena.
Ziua 2. Dimineaţa ora 10:30 se ajunge in Atena. Tur de oras Atena, Acropole, Muzeul Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostol Pavel atenienii), Arc lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, casa Parlamentului, Monumentul Soldatului Necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala, Monastiraki si Plaka (orasul vechi), cu ghid grec autorizat vorbitor de limba romana. Ora 14:00 Timp liber pentru masa si cumparaturi. Ora 18:30 Plecare spre portul Pireu si imbarcare pe ferry-boat , cu destinatia Creta, port Heraklion. Cazare pe ferry boat, in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).
Ziua 3. Sosire in orele 07:00 in portul Heraklion din Creta, debarcare si transfer la cea mai faimoasa statiune a insulei: Hersonissos, la o distanta de 25 km. Cazare in vile sau hotel in functie optiunile clientului.

Ziua 3 – ziua 9 Timp liber pentru plaja si excursii optionale.

Ziua 9 Seara plecare din hotel spre portul Heraklion si imbarcare pe ferry-boat cu destinatia Pireu. Cazare in functie optiunea clientului (pod sau cabine cu 2 sau 4 paturi).
Ziua 10 Dimineata, orele 6:30-7:00, sosire in portul Pireu si debarcare. Plecare din Pireu catre KalambakaMeteora. Vizitarea unei manastiri din complexul monahal Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam). Dupa ne oprim la un magazin de icoane Byzantine, carti, obiecte bisericesti, suveniruri, haine de blana etc. Acolo turistii vor fi intampinati cu suc/rahat, se va face o demonstratie de realizare a icoanelor, iar la plecare se va organiza o tombola. Plecare catre Salonic. Cazare la Salonic(Hotel Egnatia ***).
Ziua 11. Dimineata, mic dejun. Ora 08:30, tur de oras panoramic Salonic, Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama, bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous,Sf Teodora,Turnul Alb, Muzeu de Arheologie si vizita orasului vechi (Ladadika). Timp liber pentru masa si cumparaturi. In jur de ora 19:00, plecarea spre Bucuresti pe ruta Salonic-Promachonas-Kulata-Sofia-Plevna-RuseGiurgiu-Bucuresti. Seara, sosire in Bucuresti in functie de trafic si formalitatile vamale. Program

Mai mult

Descriere servicii

Preţul include:

Transport cu autocar 2-3* Aer Conditionat.

• Bilet de ferry-boat (dus-intors). 

cazare cu mic dejun în hotel Egnatia/Aegeon 3* – Salonic 

• 6 cazari in Hersonissos (Creta) in functie de optiunea clientului .

• Tur oras Atenei si Salonic.

• Vizita complexul monahal din Meteora.

Ghid Grec autorizat vorbitor de limba Romana in Atena si in Palatul din Knossos Creta.

• Insoţitor de grup.

Preţul NU include:

Asigurare medicala de calatorie (optionala)

• Intrarile la muzee, obiectivele turistice si vaporase.

• excursiile optionale din Creta.

Tur oras Heraklion – Knossos - Muzeu de Arheologie, 35 euro/pers.

Creta de vest Rethymno ( Manastirea de Arcadi),Chania, 50 euro/pers

Agios Nikolaos – Elounda- Spinalonga, si Platoul Lasiti, Pestera lui Zeus. 45 euro/pers

Water City (parc aquatic) 40 euro/pers

Seara Cretana, la o taverna cu mancarea traditionala Cretana,(sint incluse si bauturii), si program folcloric cu muzica si dansuri din Creta. 40 euro/pers.

 

Alte mentiuni:

Supliment :

Cabina de 4 pers la vapor +85 euro/pers(dus-intors).

Cabina de 2 pers la vapor +100 euro/pers.(dus-intors)

 

Supliment camera single 160 € pers/sejur.

Reduceri :

Primul copil, intre 2-12 ani, sta in aceeasi camera cu 2 platitori 40 euro/pers.

Al 3-lea adult sta in aceeasi camera cu 2 platitori 30 euro/pers

Pachete
de vacanta care te-ar putea interesa
Vezi pret
Durata:7 zile, 7 nopti
de la 180€
126
-30%
din cazare Early Booking
Vezi pret
Durata:7 zile, 7 nopti
de la 395€
277
-30%
din cazare Early Booking
Blog
Citeste cele mai interesante articole despre vacanta ta perfecta