Unde sa te duci in vacanta anul acesta

Unde sa te duci in vacanta anul acesta

Inca nu te-ai hotarat unde sa iti petreci vara anul asta? Esti in locul potrivit!

Iata cele mai cautate si cele mai frumoase desinatii unde sa calatoresti!

  1. CIPRU

 Cipru poate fi o ţară mică, dar este o insulă mare – de fapt, a treia insulă ca mărime din Marea Mediterană, după Sicilia şi Sardinia. Este o insulă binecuvântată cu peste 320 de zile însorite pe an, unde temperatura scade în lunile de iarnă până la doar 17 grade. Pentru cei care doresc să se relaxeze, dar să se şi distreze, Cipru este destinaţia perfectă pentru vacanţă! Şi pe drept cuvânt este considerată bijuteria Mării Mediterane, ea fiind o insulă de o fumuseţe naturală captivantă, dată de varietatea priveliştilor – de la spectaculoasele păduri de brazi ale ţinuturilor muntoase, care formează “inima verde a Ciprului”, pănă la minunatele plaje aurii, întinse de-a lungul coastei Mării  Mediterane.

  1. CRETA

Legenda spune ca insula Creta este locul natal al lui Zeus, nascut din Rea si Cronos, si unde Zeus l-a invins pe tatal sau Cronos, devenind cel mai puternic zeu. 

Creta este cea mai mare insulă din Grecia, cu o populatie de 600.000 locuitori, si are un farmec aparte, nascut din intalnirea muntilor cu marea. Principalele orașe din Creta sunt capitala Heraklion, Chania, Agios Nikolaos, Hersonissos, Myrtos și Sitia.  

 Plaja Balos

  1. SALONIC, GRECIA

Orasul Salonic, cel de-al doilea oras ca marime din Grecia, este orasul care a fost sub stapanirea a trei imperii de-a lungul timpului: imperiul roman, imperiul bizantin si imperiul otoman. Inainte de Primul Razboi Mondial reuseste sa devina  parte integranta a  Greciei. Astazi putem descoperi in Salonic influentele tututror celor care au trecut pe aici, imbinate armonios cu ceea ce este nou si modern. Cu toate ca istoria a lasat urme peste tot, Salonicul este un autentic oras grecesc, care m-a cucerit pe deplin. Format prin unirea a 25 de sate  mici pe locul unei terme, Salonicul este si locul unde a fost exilat oratorul roman  Cicero.

  1. LEFKADA, GRECIA

Orasul Lefkada este centrul administrativ si cultural al insulei, si prima intrare pe insula de pe podul rutier. Cu toate ca orasul a fost in mare parte distrus de cutremurul din 1953, au ramas in picioare cateva obiective care sa aminteasca de istoria insulei. In Lefkada Town puteti vizita fortareata Agia Maura, construita pentru a apara insula de pirati, biserica Agios Spyridon care dateaza din secolul XVII, muzeul de Arheologie si muzeul Folclorului. Mela Street este partea agitata a orasului, unde veti gasi numeroase magazine de suveniruri, taverne si cafenele.

 Plaja porto katsiki

  1. HALKIDIKI, GRECIA  Situata in partea de nord a Greciei, Peninsula Halkidiki apartine  de Macedonia, fiind constituita din cele 3 brate care se intind precum niste degete in Marea Egee. Acestea sunt cunoscute sub numele de Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Primele doua brate sunt cele mai dezvoltate.