Top obiective turistice pe care le poti descoperi in turul Greciei

Top obiective turistice pe care le poti descoperi in turul Greciei

Primavara si vara aceasta te poti bucura de cele mai frumoase atractii turistice in turul Greciei. Intr-o excursie de 11 zile si 9 nopti, ai parte de aventura vietii tale, in cea mai frumoasa insula- Creta!

10.05 sau 25.05.2019 sunt zilele de plecare, alaturi de un ghid pregatit si de o echipa de profesionisti in turism. Cu numai 290 euro/ persoana ai cazare cu mic dejun la hotel hotel Egnatia/Aegeon 3* – Salonic, 6 cazari in Hersonissos, turul oraselor Atenei si Salonic, vizita complexul monahal din Meteora si cursa asigurata cu autocar de 3 stele, cu aer conditionat.

 

Care este traseul cu obiectivele turistice in turul Greciei?

 

Turul Greciei din aceasta primavara include un periplu fascinant prin atractiile antice, care pastreaza vii istoria elena, dar si legendele locale.

 

Plecare se va face din Bucuresti, cu trecere prin Ruse-Pleven-Sofia-Promahonas-Seres Salonic-Larisa-Lamia, si mai apoi in Atena.


Cunoscut ca un loc de legenda, unde Zeus ar fi tronat, Atena este locul in care te conectezi cu istoria elena. Tocmai de aceea, iti oferim un tur al Atenei, cu insotitor, iar mai apoi vizite la Acropole, Muzeul Acropole, Teatrul Antic Herodion, Ancient Agora, Areopagus (locul unde a crestinizat apostol Pavel atenienii), Arcul lui Adrian, Templul lui Zeus, vechiul stadion Olympic, casa Parlamentului, Monumentul Soldatului Necunoscut, piata Syntagma, piata Omonia, Academia si Universitatea, Biblioteca Nationala, Zapio Megaro, Catedrala, Monastiraki si Plaka (orasul vechi).

 

Turul Greciei mai include si o cazare si croaziera cu ferrboat-ul cu plecare spre portul Pireu si imbarcare pe ferryboat, spre Creta, port Heraklion.

 

O alta destinatie de interes este situl monahal Meteora, unde se va face si o vizitare in KalambakaMeteora, Marele Meteor (Metamorfoseos sau Varlaam).

 

Finalul excursiei se face cu o periplu inedit in Salonic si cazare la Hotel Egnatia ***.

Turul orasului iti aduce in vedere Catedrala Sfantul Dumitru, Biserica Sfantul Gheorghe (Rotonda) cea mai veche biserica din Grecia, Arca lui Galeriu, Biserica Sfanta Sofia in bulevardul Egnatia, Catedrala Mitropolitana Grigorie Palama, bulevardul Tsimiski si piata Aristotelous, Sf. Teodora,Turnul Alb, Muzeu de Arheologie si vizita orasului vechi- Ladadika. Dupa Salonic se face intoarcere spre Bucuresti, evident cu un album foto plin de culoare, din fabuloasele atractii turistice.

 

 

Ce atractii turistice sunt pe topul celor mai importante obiective grecesti?

acropole atena- turul greciei

1. Acropola din Atena a fost inscrisa in patrimoniul UNESCO in anul 1987, fiind construita in anul in jurul anului 3.000 i.Hr., cu o arhitectura de citadela impresionanta. Acropola se afla in cel mai inalt punct al orasului, fiind cea mai vanata de fotografii dornici de aventura.

Zona este cea mai bogata in vestigii si relicve- 21 de piese istorice, iar focusul central fiin dat de Partenon- construit pentru zeita Atena. Datand din Antichitate, acropola pastreaza pe colina si templul Atenei, sanctuarul zeitei Artemis sau templul lui Dionysos. La poalele colinei sunt situate celebrele tearte antice: Odeonul lui Herodes Attticus si Teatrul lui Dyonisos.

complexul meteora- turul greciei

2. Complexul Meteora este lacasul sfintilor, al solitudinii si al regasirii cu natura. Meteora inseamna suspendat in ceruri, si se potriveste perfect cu aceste mananstiri in varf de munte. Meteora reprezinta cel de-al doilea centru monahal din Grecia, dupa Muntele Athos. Labirintul de stanci si lantul manastirilor ofera fiecarui turist un peisaj unic, pe care nu-l va descoperi in alta parte. Din cele 24 de manastiri funcţionale în secolul al XV-lea, azi au mai rămas doar sase: Sfanta Mănăstire a Marelui Meteor, Manastirea Rousanou, Manastirea Varlaam, Manastirea Sf. Nicolae, Manastirea Sf. Stefan si Manastirea Sf. Treimi.

turnul alb salonic

3. Turnul Alb din Salonic este un monument bizantin unic, fiind unul din simbolurile orasului. In trecut acesta a facut parte din zidurile orasului, apoi a fost inchisoare turceasca, fiind cunoscut si ca Turnul insangerat. Acesta este situat pe faleza, avand o structura ampla cu o inaltime 30 de metri, ce ofera un peisaj incantator spre faleza Marii Egeee si catre Muntele Olimp.

 

Nu rata aceasta oferta unica si vino in turul Greciei cu numai 290 euro!