Sejur de vis in insula Evia

Sejur de vis in insula Evia

Insula Evia este una dintre cele mai apropiate de Atena și totuși este una dintre cele mai necunoscute. Asta pentru că Evia este atât de mare încât există multe de știut despre ea. A doua ca mărime dupa Creta, se întinde de la vârful Peninsulei Pelion până la coasta Attika. Vârful său sudic este la doar o mică distanță de insulele cicladice Andros și Kea, deși, din păcate, nu există o conexiune cu feribotul. Dacă ar exista, ar veni aici mai mulți turiști. Într-adevăr, deoarece este atât de aproape de continent încât puteți ajunge cu mașina la ea, Evia a fost și rămâne o destinație populară de vacanță de vară pentru greci și greco-americani, canadieni, australieni și alții ale căror familii au venit inițial de pe insulă.

La 8 kilometri sud de Eretria și la 28 de kilometri de capitala Chalkida se află atractivul sat de coastă Amarynthos. Satul are puțin peste 3500 de locuitori și are o atmosferă confortabilă. Pe și în jurul pieței satului sunt niște taverne frumoase și există o alegere rezonabilă în cazări. Este o destinație populară de sărbători și weekend pentru locuitorii din Atena. Satul Amarynthos se întinde în principal de-a lungul coastei, iar plajele nu sunt neatractive.

Plaja in Evia

Evia este conectată la continent cu două poduri (Chalkida). Există, de asemenea, feriboturi, autobuze și o cale ferată. Obțineți un zbor direct către Atena, iar de acolo este aproximativ 1 oră cu mașina (Atena-Chalkida = 88 km). Kymi are feriboturi spre și dinspre Volos, Alonissos, Skopelos, Skyros, Kavala, Skiathos și Limnos. Partea de sud a Evia este dominată de cele două porturi Karystos și Marmari, ambele având o legătură cu feribotul către portul atenian Rafina. Mulți atenieni fac o traversare de weekend pentru a scăpa de metropola lor aglomerată. Karystos este cel mai bun dintre cele două și se află într-un golf larg, cu un port în stil venețian și cetatea Bourtzi. În acest pitoresc sat pescăresc se află, de asemenea, o serie de clădiri neoclasice fine. Deasupra Karystos se află Castello Rosso (Castelul Roșu).


Mapa Evia

Dincolo de siturile create de om de-a lungul mileniilor, veți fi impresionați de biodiversitatea și natura Insulei Evia. Mai mulți vulcani inactivi sunt situați în jurul insulei, creând ecosisteme magnifice. Volcanele Dirfy și Xtipas, situate la vest și nord-est de Lefkadi Surf Club, au fost desemnate pe bună dreptate drept zone de o frumusețe naturală remarcabilă de către statul grec.

Dirfy prezintă un interes ecologic deosebit, datorită florei, formei și caracteristicilor hidrologice diverse. Traversarea defileului Agali de la Dirfy este o experiență uimitoare care nu trebuie ratată, la fel și o vizită la Pădurea Estetică din Steni, care este protejată printr-un decret guvernamental.Vulcan Evia

Dacă sunteți aproape de Evia centrală, vizitați Kymi și vulcanul Oxylithos care se înalță asupra satului cu același nume.

La sud de insulă și la mică distanță de Marmari Surf Club, muntele Ochi găzduiește cheile Dimosari și Agios Dimitrios, ambele ducând la plaje ascunse din Marea Egee.

 

Oferte sejur in insula Evia:

Porto Evia Boutique Hotel **** Amarynthos Evia (pe malul marii)

 

Hotel Marmari Bay *** (BB) Marmari Evia cu mic dejun inclus

Eviana Beach Hotel *** (BB) Eretria Evia cu mic dejun inclus (pe malul marii)

Avantis Suites Hotel Eretria **** (BB) Eretria Evia cu mic dejun inclus (pe malul marii)
Porto Evia Boutique Hotel **** (AI) Amarynthos Evia cu All Inclusive (pe malul marii)
Grand Bleu Beach Resort **** (HB) Eretria Evia cu demi-pensiune (pe malul marii)
Miramare Hotel Eretria **** (BB) Eretria Evia cu mic dejun inclus
 
 
 
HAI IN VACANTA!