Excursii optionale Creta

Excursii optionale Creta

Excursii optionale

CROAZIERĂ PE INSULA CHRISSI

Una dintre cele mai frumoase insule nelocuite din jurul Cretei, celebră pentru peisajele asemanatoare cu o altă latură a lumii, Caraibele. Aici ne putem bucura de o zi de plaja pe un nisip alb fin, de baie in apa de un turcoaz incredibil. Durata aproximativa de drum este 1 ora cu autocar si o ora vapor.

Pret 50 euro.

 

Plaja Vai (plaja cu palmieri)

 

VAI sau plaja cu palmieri, este o destinație în care ne putem bucura de mare și soare într-un peisaj inedit. Aici se afla cea mai mare pădure de palmieri crescuți naturali din Europa. Plaja are umbrele de stuf, apa este foarte curată (are BLUE FLAG) nisipul este fin , care vă va da senzație de paradis. Plaja are un aer boem si relaxat ideal pentru recreere. Durata aproximativa de drum 2 ore.

Pret 40 euro

 

DEGUSTARE MEZE în OLD HERSONISSOS/TAVERNA ZAHOS

La 10 minute cu mașina de la hotel, urcând pe muntele cel mai apropiat, se află două sate tradiționale cretane pitorești. Într-unul dintre acestea ,,Vechiul Hersonissos’’ se află taverna Zahos, locul ideal unde ne putem răsfăța cu specialități cretane deosebite. Atmosfera este tipic grecească, mereu veselă și încântătoare. În cazul în care doriți, noi oferim transportul gratuit. Exclus lunea.

 

Seara Cretana - 40 Euro/pers

O seara de neuitat intr-un sat traditional, cu 3 ore de muzica folclorica “live” si dansuri din toata Grecia. Cina traditionala cu vin nelimitat inclus. Programul distractiv este organizat de o echipa de muzicieni, cantareti si dansatori de inalta tinuta artistica ce va vor ajuta, pana la miezul noptii, sa va descoperiti talentul la dansuri si mai ales la “SIRTAKI -ul” lui Zorba Grecul.

Durata: 5 ore

Jeep Safari - 70 Euro/pers

O calatorie senzationala si plina de aventuri, cu masini 4X4, pe sosea si in muntii cu un peisaj pitoresc din sudul Cretei, la marea Libiana. Inclusiv un barbeque pe plaja!

Durata: 7-8 ore

Santorini, o croaziera de neuitat! - 140 Euro/pers

Cea mai frumoasa insula greceasca de origine vulcanica din Marea Egee este situata in nordul insulei Creta. Peisajul captivant ameteste mai mult decat vinurile dulci si fine produse acolo. Stradutele pustii din orasul Oia, casele si bisericutele albe si albastre asezate pe stanci, culorile incredibile ale pamantului si peisajele iti taie rasuflarea. Vederea spre vulcanul situat langa capitala Fira, situata pe marginea unei prapastii, va ramane in amintirea voastra si dupa ce ati parasit locul! De pe vas, cand parasim insula indragostitilor, veti putea admira un apus de soare despre care se spune ca e cel mai frumos din lume!

Imbarcarea se face din portul Heraklion pe vasul de croaziera Golden Prince care are 2 baruri interioare, bar exterior, piscina, camera de joaca pentru copii, teatru, mini market (suvenir shop), restaurant si receptie. (Excursia cu autobuzul pentru turul insulei, cu ghid, micul dejun si cina care se servesc pe vas sunt incluse in pret).

Durata: 14 ore

     

Tur oras Heraklion - Knossos - Muzeul arheologie din Heraklion - 40 Euro/pers

Se vizitează situl arheologic Knossos (cel mai mare oras construit în anul 1900 î.H., vestigiu al civilizației minoice, considerate leagănul civilizației europene). Se vizitează și muzeul arheologic din Heraklion (capitala insulei). În muzeu, sunt expuse vase, unelte, bijuterii realizate de către minoici cu o deosebită finețe. Excursia se va incheia cu cateva ore de timp liber în centrul vechi al capitalei, într-o zona pietonală superbă, presărată cu magazine, produse tradiționale, clădiri și piețe vechi spectaculoase datând din perioada ocupației Venețiene.

Preț: 35 euro (prețul nu include intrările în siturile arheologice).

Durata: 6 ore

 

Elounda - Spinalonga - Plaka - Agios Nikolaos - 55 Euro/pers

 

Excursie în partea de est a insulei, în regiunea Lassiti. O primă oprire va fi în defileul Selinari,  la mânăstirea ortodoxă Sfântul Gheorghe. Apoi, se va merge în portul Elounda de unde se va lua vaporul spre insula Spinalonga (astăzi sit arheologic, loc în care s-a filmat celebrul film ,,Insula ‘’. Se vizitează fortăreața (aprox. 1 h 30 min), după care ne vom întoarce în portul Plaka unde o să avem 2 h 30 min la dispozitie pentru a mânca la o tavernă locală și pentru a face plajă . Meniul este inclus în pret și conține : salată grecească, sărmăluțe cretane, tzatziki, frigărui porc, cartofi prăjiți, fructe sau dulciuri si rachi la final. Deasemenea, la fiecare două persoane va fi oferită o sticlă de apă. Alte băuturi sau mâncaruri sunt contra cost.  Se încheie excursia cu vizitarea orașului-port Aghios Nicolaos, unde veți avea timp liber aproximativ 1,5 h să explorati magazinele si să vă relaxați la cafenelele din jurul portului și a lacului Almiri.

Pret : 55 euro (Pretul nu include intrarea in situl arheologic de 8 euro)

Durata: 8 ore

  

Aqua park - water city