Cele mai uimitoare peisaje intr-un sejur in Creta

Cele mai uimitoare peisaje intr-un sejur in Creta

Creta este locul perfect de vacanta ce imbina deopotriva marea si muntii care au lasat canioane si vai, pe langa satele grecesti. Intr-un sejur in Creta poti descoperi locuri incarcate de povesti, de traditii, dar si zone de o salbaticie atragatoare.

 

Platoul Lasithi, cu morile de vant, satele din Hersonissos, fortareata Heraklion, cheile Samaria si defileul care se intinde, dar si complexul monahal Meteora, sunt cateva dintre destinatiile de o frumusete covarsitoare. Istoria ce se pastreaza inca vie din civilizatia minoica se regaseste astazi in celebrul Muzeu de arheologie din Heraklion. Relicvele de acum 3000 de ani mai spun inca legende, cum ar fi cea a minotaurului Minos si a Ariadnei, care a aruncat firul rosu al salbarii din labirint.

 

Castelul din Knossos este una din destinatiile de top din Hersonissos.

Situat in cea mai mare statiune cretana, palatul este plin de mozaicuri si picturi cu regina si delfinii sai. Acesta a devenit simbolul orasului, fiind un centru turistic pentru toti cei care vor sa descopere Creta.

Ce atractii poti descoperi intr-un sejur in Creta

1. Din Hersonissos se organizeaza si Jeep safari, una din activitatile cele mai interactive, pentru cei dornici de aventura. Traseul aduce adrenalina in prim-plan intr-o imbinare cuceritoare cu panorama salbatica a Cretei.

Punctele de interes vor fi in Kastelli, Alkalokhory, satul Avli, satul Keratokampus- cu o zona pentru gratare, Viannos si al treilea safari la satul Karavado.

Caprele in varf de munte, defileele din stanci, saturile traditionale cu case inconjurate de flori, dar si lamaii, rodiile si palmierii racorosi vor fi intalnite in drum. Experienta unui traseu Jeep Safari in Creta este una memorabila, in care vei avea acces la zone retrase si nealterate de trecerea timpului.

2. Defileul Zakaros este situat la sud de Sitea si Vai, si incepe putin dupa satul Ano Zakros. Zona este numita si „valea mortilor”, datorita mormintelor neolitice descoperite in zidurile defileului.

Defileul Zakros parcurge cativa kilometri spre mare, incheindu-se in satul si plaja Kato Zakros. Aceasta zona este una de importanta istorica si pastreaza inca neatins peisajul dur cu stanci roase de timp si peisajul incantator asupra marii.

3. Un alt punct de interes intr-un sejur in Creta este Manastirea Arkadi. Aceasta este situata la 3 km spre sud-vest de Rethymno, construita in secolul al XVI-lea, fiind un loc excelent de reculegere.

Manastirea este strans legata de evenimente memorabile din perioada in care insula lupta impotriva opresiunii turcilor, devenind una din emblemele locale.

Creta este o adevarata sursa de atractii turistice memorabile. Vino si tu intr-un sejur in Creta de la 299 euro si ai cazare + transport cu avionul, in Hersonissos.

De aici, pana la aventura este doar un singur pas.